Kinderopvang

In het pand van Openbaar Kindcentrum De Meander biedt Ska Kinderopvang opvang voor peuters in de speelleergroep en voor schoolgaande kinderen op onze buitenschoolse opvang.


Speelleergroep De Meander

Op speelleergroep De Meander zijn kinderen van 2 tot 4 jaar welkom. Je kind heeft bij ons de ruimte om zich spelend te ontwikkelen. Ongemerkt bereiden we kinderen voor op de basisschool: samenwerken, op je beurt wachten, rekening houden met anderen en delen. We stimuleren kinderen om zoveel mogelijk zelf te doen. Elke dag wordt de beleefwereld een stukje groter.
Klik hier voor meer informatie over de speelleergroep.


Buitenschoolse opvang De Meander

Nadat kinderen van school komen, is er de ruimte voor vrije tijd. Lekker voetballen, samen naar buiten of helemaal niks. De pedagogisch medewerkers bepalen samen met de kinderen welke activiteiten op het programma staan.
Klik hier voor meer informatie over buitenschoolse opvang


Onze visie op kinderopvang

In kinderen zit een enorme kracht. We bewonderen ze. In pakweg dertien jaar ontwikkelt elk kind zich van een compleet afhankelijk baby tot een puber die zijn eigen grenzen wil stellen. Een ongelooflijke ontwikkeling op meerdere fronten: zowel lichamelijk als geestelijk. Wij kijken naar die ontwikkeling met groot respect. En in die ontwikkeling ondersteunen we het kind.


Gezonde kinderopvang

Gezonde kinderopvang is een bewuste keuze van Ska Kinderopvang. Onder gezonde kinderopvang verstaan wij gezonde voeding, gezond opvoeden en gezond bewegen. Wij zorgen met ons voedings- en feestbeleid voor gezonde voeding, tussendoortjes en traktaties. In onze moestuinen verbouwen we een deel van de gezonde voeding samen met de kinderen. We nemen ze mee in wat gezonde voeding is en hoe het eten van de tuin op het bord komt. We verleiden kinderen zoveel mogelijk te proeven en uit te proberen.


Maatschappelijke verantwoordelijkheid

We bereiden kinderen voor op de wereld van morgen. Dat doen we niet alleen. Kinderopvang stemt samen met onderwijs, welzijn en zorg af hoe we het beste kunnen samenwerken. Samen met ouders kijken we wat het kind nodig heeft op het gebied van spelen en leren om ontwikkelwinst te behalen. Zo dragen we bij aan de gezonde ontwikkeling van het kind.

Meer weten over Ska Kinderopvang? Bezoek dan onze website www.ska.nl.
Michael Hilhorst:
‘Kinderen op een positieve manier dingen te leren en te laten ontdekken. Dat vind ik belangrijk.’
Anne van Wijk:
‘Als ICT-er zorg ik ervoor dat de leerlingen en leerkrachten alle systemen volop kunnen gebruiken.’
Joop Stas:
‘Ik wil er voor zorgen dat ieder kind wordt uitgedaagd om te worden wie het zelf wil zijn. En ik hecht veel waarde aan een goede band met ouders.’

Contact

Openbaar Kindcentrum De Meander
Het Avontuur 45
3823 DW Amersfoort
033-456 2099 (onderwijs)
033-277 6364 (opvang)
info.meander@meerkring.nl
klanten@ska.nl

Route 

Nieuwsbrief

Nieuwtjes, weetjes, handige tips en af en toe een leuke foto. Je leest het allemaal in onze tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Klik en kijk!

Volg ons


Meerkring


Ska Kinderopvang

Stichting

Openbaar Kindcentrum De Meander is onderdeel van Stichting Meerkring en Ska Kinderopvang. Wil je werken in het basisonderwijs en/of kinderopvang, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring en Ska precies doen? Kijk dan op www.meerkring.nl of www.ska.nl.