Groep 4


In groep 4 wordt het echt serieus. We leren elke dag wel iets nieuws. Maar we maken ook vaak grapjes met elkaar en doen spelletjes. Hier lees je meer over onze belevenissen!
 

29-02-2024
Naar de bibliotheek. 
Een keer in de vier weken gaan wij naar de bibliotheek toe om een nieuw leesboek te kiezen. 
Naast de boeken die wij lenen bij de biliotheek hebben wij ook een grote boekenkast staan in de klas. 
Het is belangrijk om veel leeskilometers te maken!

21-09-2023
Bezoek aan het Mondriaanhuis.
Vandaag zijn wij naar het Mondriaanhuis geweest. Daar hebben we het eerste gehad over het leven en het werk van Piet Mondriaan.
Daarna zijn we zelf in het atelier bezig gegaan om onze eigen Mondriaan vis te maken.
Wat was het interessant om meer te leren over Piet Mondriaan en zijn kunst!


13-09-2023
Maatjes activiteit.
Samen met ons maatje uit groep 8 zijn wij creatief bezig geweest.
Voor de Kinderboekenweek hebben wij alvast vlaggetjes versierd.
Deze komen bij ons in de hal van de school te hangen, zodat wij ook in de sferen zijn voor het thema van dit jaar.
'Bij mij thuis!'


16-05-2023
Vlinderkast.
Vanuit het CNME hebben wij een vlinderkast in de klas gekregen. In onze vlinderkast zitten eitje van rupsen, rupsen en meerdere cocons. De rupsen krijgen iedere dag verse kool en ook moet de kast elke dag schoongemaakt worden. Elke dag kunnen wij kijken of er iets veranderd is in de cyclus. Inmiddels zijn er al drie cocons ontpopt tot vlinders. De vlinders laten we uiteindelijk gezamenlijk vrij.14-04-2023
Meander theater groep 4.
De dieren uit de dierentuin zijn los! Dat is de naam van ons Meander theater, die wij afgelopen week hebben opgevoerd voor onze ouders en de hele school. De afgelopen maanden hebben wij hard geoefend en het was nu eindelijk tijd om al onze dansjes, liedjes, trucjes en het toneelstuk te laten zien. Alle dieren waren erbij, wat vonden wij het leuk!
 

09-03-2023
Een vrolijk lokaal!
Om ons lokaal alvast in de lentesfeer te brengen, hebben wij vandaag tijdens creatief bloempotjes geknutseld voor op het raam.
De bloempotjes zijn zowel van voor als achteren versierd. Zo kunnen niet alleen wij ervan genieten, maar ook de mensen die langs ons lokaal lopen. Wat ziet het er vrolijk uit!23-02-2023
Workshop Stopmotion.
De afgelopen drie weken hebben wij in groep 4 workshops over stopmotion gehad. Wij hebben geleerd hoe je met de IPad van losse foto's een filmpje kunt maken en hoe je een decor daarbij gebruikt. Zo zijn er uiteindelijk allemaal creatieve filmpjes ontstaan. En wat waren sommige filmpjes spannend!17-01-2023
Een superspannende gymles!
Vandaag hebben wij bij gym iets superspannends gedaan. Er stonden banken naast elkaar met wat ruimte ertussen. Daar mochten twee leerlingen tussen gaan liggen. Aan de korte kant van de banken stond een grote dikke mat op z'n korte kant. Een leerling mocht deze dan omduwen op de banken en er direct ook op vallen. Maar wel eerst wachten op een seintje van de juf, want je moet natuurlijk wel plat liggen! Oei, wie durft dit ook?
  

 

 

Michael Hilhorst:
‘Kinderen op een positieve manier dingen te leren en te laten ontdekken. Dat vind ik belangrijk.’
Anne van Wijk:
‘Als ICT-er zorg ik ervoor dat de leerlingen en leerkrachten alle systemen volop kunnen gebruiken.’
Joop Stas:
‘Ik wil er voor zorgen dat ieder kind wordt uitgedaagd om te worden wie het zelf wil zijn. En ik hecht veel waarde aan een goede band met ouders.’

Contact

Openbaar Kindcentrum De Meander
Het Avontuur 45
3823 DW Amersfoort
033-456 2099 (onderwijs)
033-277 6364 (opvang)
info.meander@meerkring.nl
klanten@ska.nl

Route 

Nieuwsbrief

Nieuwtjes, weetjes, handige tips en af en toe een leuke foto. Je leest het allemaal in onze tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Klik en kijk!

Volg ons


Meerkring


Ska Kinderopvang

Stichting

Openbaar Kindcentrum De Meander is onderdeel van Stichting Meerkring en Ska Kinderopvang. Wil je werken in het basisonderwijs en/of kinderopvang, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring en Ska precies doen? Kijk dan op www.meerkring.nl of www.ska.nl.