Groep 5

 

Zó fijn dat het zo gezellig is in onze groep! Tuurlijk moeten we hard werken, maar dat doen we samen. Veel leuker dan alleen!
 

Onze eigen tijdlijn maken bij de lessen van BLINK  26-02-2024

"Lang geleden was ons land ..."

De afgelopen 10 weken begon de les Blink met de bovenstaande zin. Vervolgens een mooi verhaal over onze geschiedenis. Elke week kwam er een ander tijdvak in de les aan bod. We leerden door  het lezen van teksten, het kijken naar filmpjes, informatie van de leerkracht en door naar elkaar te luisteren over de jagers & boeren, Grieken & Romeinen, monniken & ridders, ontdekkers & hervormers, recenten & vorsten, pruiken en revoluties, burgers en stoommachines, wereldoorlogen en tv & computer. De eindopdracht van elke les was het maken van een tekening bij het behandelde tijdvak. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen  tijdlijn gemaakt, die natuurlijk mee naar huis mocht. 

        

 


Buitenles spelling 5-10-2023
De kinderen hebben een welverdiende beloning verdiend. Ze kozen dit keer voor een buitenles. Eerst even opwarmen: 'Hoe schrijf je het woord met een t of een d?' Linkerboom als je het met een d schrijft en rechterboom als je het met een t schrijft. Dan beginnen we met het dictee: de kinderen zijn verdeeld over 8 x 3 groepen. Het eerste kind rent naar de overkant en pakt een woordje van het dictee en rent terug naar de andere kinderen. Het woord wordt gedicteerd en de andere twee kinderen schrijven het woord op. Ze controleren met z'n allen het woord en benoemen de categorieën die erbij horen. Dan mag nummer 2 en zo door. De kinderen zijn enthousiast en betrokken. World clean up day 13-9-2023
Samen met de andere scholen van de wijk hadden we vandaag onze jaarlijkse World clean up day. We begonnen met een leuke voorstelling buiten op het plein en daarna gingen we met de klas op pad om zoveel mogelijk straatvuil te verzamelen. De week erna konden de kinderen zich opgeven voor een workshop om met het vuil kunst te maken. De kinderen waren enthousiast en we zijn tweede geworden! 

Ochtend Middeleeuwse boerderij 13-04-2023:
Met groep 5 naar de Middeleeuwse boerderij. Een mooi moment om ook eens buiten te leren en te ontdekken. De kinderen weten nu o.a. hoe je brood kunt bakken zonder oven. Lekker!Hunebedden 01-04-2023:
De kinderen hebben de hunebedden tijdens de Blinklessen met aardappels en zand gemaakt. Gastles 22-03-2023:
Een oud leerling gaf groep 5 uitleg over het bouwen van zonneauto's en leerde ze meer over duurzaamheid en techniek. Na de presentatie gingen we naar buiten om de meegebrachte zonneracer van dichtbij te bekijken. 

 

Michael Hilhorst:
‘Kinderen op een positieve manier dingen te leren en te laten ontdekken. Dat vind ik belangrijk.’
Anne van Wijk:
‘Als ICT-er zorg ik ervoor dat de leerlingen en leerkrachten alle systemen volop kunnen gebruiken.’
Joop Stas:
‘Ik wil er voor zorgen dat ieder kind wordt uitgedaagd om te worden wie het zelf wil zijn. En ik hecht veel waarde aan een goede band met ouders.’

Contact

Openbaar Kindcentrum De Meander
Het Avontuur 45
3823 DW Amersfoort
033-456 2099 (onderwijs)
033-277 6364 (opvang)
info.meander@meerkring.nl
klanten@ska.nl

Route 

Nieuwsbrief

Nieuwtjes, weetjes, handige tips en af en toe een leuke foto. Je leest het allemaal in onze tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Klik en kijk!

Volg ons


Meerkring


Ska Kinderopvang

Stichting

Openbaar Kindcentrum De Meander is onderdeel van Stichting Meerkring en Ska Kinderopvang. Wil je werken in het basisonderwijs en/of kinderopvang, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring en Ska precies doen? Kijk dan op www.meerkring.nl of www.ska.nl.