Internationaal bezoek

Wat was dinsdag 14 november een mooie dag! In de ochtend hebben wij internationaal bezoek gehad uit Lithouwen en België, maar ook belangstellenden uit Nederland. Met kwam kijken naar ons pedagogisch klimaat en de schoolbrede aanpak PBIS. Voor ons een vanzelfsprekendheid, maar voor mensen die hier minder bekend mee zijn een eye-opener. Sander en Joop hebben de gasten geïnformeerd over de reis die wij sinds 2011 maken rondom dit onderwerp. Indrukwekkend, zo bleek. Vervolgens hebben kinderen uit groep 8 de gasten de school laten zien en verteld over PBIS. Het gevolg was dat er zeer mooie feedback gegeven is. 'Wij zijn onder de indruk van wat wij hier zien, voelen en tegenkomen.' 'Wat zijn de kinderen betrokken bij het onderwijs en de keuzes die zij maken.' 'Wat hebben jullie het goed voor elkaar!' en 'Wat kunnen deze kinderen goed vertellen.'.
Wij lopen niet naast onze schoenen, maar trots zijn wij zeker!

's Avonds was onze jaarlijkse thema-avond PBIS. Met ouders hebben wij gesproken over waarden (kernwaarden, het fundament van onze school), eigen waarden, verwachtingen, hoe je hier thuis mee om kunt gaan en hoe je zelf het voorbeeld bent in dat wat je van jouw kinderen wil zien. Mogen de kinderen een half uur per dag op hun telefoon zitten? Waarom vind je dat (welke waarde past hier dan bij?) en wat doe je zelf? Children see, children do......... (trouwens een mooi filmpje om eens te bekijken op Youtube). Met een gevisualiseerde verwachting en geïnspireerd is men weer huiswaarts gegaan.
En wij? Wij zijn trots op hoe de avond verlopen is. Grote betrokkenheid van de ouders leidde tot mooie gesprekken en inzichten. Dank daarvoor!

                                                                                                 
Media
  • b6224dbc-1882-42b5-a641-8901209761cc
Michael Hilhorst:
‘Kinderen op een positieve manier dingen te leren en te laten ontdekken. Dat vind ik belangrijk.’
Anne van Wijk:
‘Als ICT-er zorg ik ervoor dat de leerlingen en leerkrachten alle systemen volop kunnen gebruiken.’
Joop Stas:
‘Ik wil er voor zorgen dat ieder kind wordt uitgedaagd om te worden wie het zelf wil zijn. En ik hecht veel waarde aan een goede band met ouders.’

Contact

Openbaar Kindcentrum De Meander
Het Avontuur 45
3823 DW Amersfoort
033-456 2099 (onderwijs)
033-277 6364 (opvang)
info.meander@meerkring.nl
klanten@ska.nl

Route 

Nieuwsbrief

Nieuwtjes, weetjes, handige tips en af en toe een leuke foto. Je leest het allemaal in onze tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Klik en kijk!

Volg ons


Meerkring


Ska Kinderopvang

Stichting

Openbaar Kindcentrum De Meander is onderdeel van Stichting Meerkring en Ska Kinderopvang. Wil je werken in het basisonderwijs en/of kinderopvang, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring en Ska precies doen? Kijk dan op www.meerkring.nl of www.ska.nl.